Al ver voor de kerst beginnen veel mensen met het schrijven van originele kerstkaarten aan familie, vrienden en kennissen. De decembermaand is voor iedereen een drukke maand, ook voor de post, dus je kunt er maar beter op tijd bij zijn met het schrijven en versturen van je kerstkaarten. Wees dit jaar origineel door het schrijven van originele kerstkaart teksten op de kerstkaartjes. Bekijk hieronder meer informatie over originele teksten.

Maak hieronder je keuze en bekijk de teksten:

Kerst

* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz

Hoe persoonlijker de tekst in je kerstkaart, hoe leuker het voor de ontvanger is om deze van jou te krijgen. Op deze website vind je onder het kopje ‘Tekst kerstkaart origineel’ de origineelste teksten om in je kerstkaarten te schrijven. Gebruik de originele kerst en nieuwjaar teksten om elk kerstkaartje uniek te maken. Misschien ben je heel goed in het bedenken van originele kerst teksten en heb je onze hulp helemaal niet nodig.

Originele teksten voor op een kerstkaart

Degenen die onze hulp stiekem toch kunnen gebruiken bij het bedenken van een tekst kerstkaart origineel, hebben wij de origineelste teksten en gedichten voor in kerstkaarten op deze website op een rijtje gezet. Neem de tijd om de kerstwensen en teksten kerstkaart origineel eens rustig door te lezen en kies een tekst kerstkaart origineel die jij het leukst, mooist, grappigst of bijzonderst vindt om in je kerstkaarten te schrijven.

Prettige Feestdagen

Bron: Greetz

Originele kerstwensen

Bron: Greetz

Originele tekst schrijven voor op een kerstkaart

Natuurlijk hoef je niet in elke kerstkaart dezelfde tekst kerstkaart origineel te schrijven, maar kun je er ook meerdere kiezen. Je familie, vrienden en kennissen zijn vast blij met zo’n persoonlijke en originele kerstkaart van jou.

Tekst kerstkaart origineel

Tekst kerstkaart origineel. (Greetz.nl)

Tekst kerstkaart origineel voorbeelden

 • Sommige kerstkaarten zijn gemaakt
  van perkament of zijde
  maar deze kaart is speciaal gevuld
  met heel veel liefs
  voor jullie beiden
 • Ik vond dit sterretje voor de deur
  het had een glinsterende gele kleur
  Dit sterretje van goud
  is vast al duizend jaren oud
  Ik pakte ’t voorzichtig op en zei:
  jullie krijgen met Kerstmis
  dit sterretje van mij!
 • Wees blij met Kerstmis
  en vier het met elkaar
  want Kerstmis komt maar
  eens per jaar!
 • Één licht is sterker dan de duisternis om je heen

Tekst kerstkaart origineel

Originele kerstkaart teksten

 • Sommige kerstkaarten zijn gemaakt
  van perkament of zijde
  maar deze kaart is speciaal gevuld
  met heel veel liefs
  voor jullie beiden
 • Ik vond dit sterretje voor de deur
  het had een glinsterende gele kleur
  Dit sterretje van goud
  is vast al duizend jaren oud
  Ik pakte ’t voorzichtig op en zei:
  jullie krijgen met Kerstmis
  dit sterretje van mij!
 • Wees blij met Kerstmis
  en vier het met elkaar
  want Kerstmis komt maar
  eens per jaar!
Originele kerstkaart met tekst

(Bron: Greetz.nl)

Kerstkaart teksten origineel 2023 – 2024

 • Als de kerstman plots
  veel jonger lijkt dan jij
  dan zal een nieuwe bril niet helpen
  er is geen twijfel mogelijk
  accepteer dat je ouder wordt
 • Ik zie de schoonheid
  van kerst in jouw ogen
  proef de vreugde van
  nieuwjaar in jouw stem
  wat ik hoor, ruik en voel
  bewaar ik voor Valentijn
  zalige kerst en gelukkig nieuwjaar
 • Gezellig eten
  wensen en geschenken
  goede voornemens
  zo herken je kerst en nieuw
  we leggen de lat hoog zodat
  we er vlot onderdoor kunnen
Kerst teksten originele kerstkaarten:

Kerstmis is
de familie bijeen
kloppen op de deur
vriendelijke gezichten
mooie pakjes
kaarten van iedereen van wie je houdt
gelach, een beetje gekheid
knuffels en kussen
gelukkige herinneringen

Jij zou het als een kerstengel
erg goed doen!
Vandaar kerstgroetjes
en een dikke zoen!

Ik wens jullie een kerst vol vrede
en een jaar zonder verdriet of tegenslag.
Mogen de dagen, weken, maanden
gevuld zijn met liefde en een lach.

Originele kerstwensen 2023 – 2024

 • Voor speciale wensen
  Deze mooie wensen:
  Met Kerst veel lichtjes en een hagelwit sneeuwtapijt.
  Voor 2024 veel succes en vrolijkheid!
 • We wensen jou – en hen die jou omringen
  het allerbeste voor het nieuwe jaar
  geluk in grote en in kleine dingen
  maar bovenal: gelukkig met elkaar!
 • We wensen jou – en hen die jou omringen
  het allerbeste voor het nieuwe jaar
  geluk in grote en in kleine dingen
  maar bovenal: gelukkig met elkaar!
 • En piepkleine ster lag gisteren voor mijn deur
  Ze was heel bijzonder, dat zag je aan haar kleur!
  Dus stuur ik jullie deze ster, ze is een bode van geluk
  Hopelijk kan jullie nieuwe jaar nu al niet meer stuk!
  Gezellige kerstdagen en een spetterend eindejaar?

Originele wensen

 1. “Moge je kerst net zo sprankelend zijn als een kerstbal in het maanlicht en evenveel vreugde brengen als een kind dat voor het eerst de kerstman ziet!”
 2. “In deze feestelijke tijd wens ik je een kerst vol verrassingen, net als wanneer je het laatste vakje van de adventskalender opent. Laat de magie beginnen!”
 3. “Moge je cadeaus zo goed verpakt zijn dat zelfs de kerstman zich afvraagt hoe je het hebt gedaan. Gelukkige feestdagen vol mysterie en vreugde!”
 4. “Ik hoop dat je kerst net zo episch is als een kerstliedje dat onverwachts op de radio komt en je in een dansende stemming brengt. Laat de melodie van vreugde je hart vullen!”
 5. “Op deze magische dag wens ik je een kerst vol twinkeling, net als de lichtjes die fonkelen in de ogen van mensen wanneer ze hun cadeautjes openen. Blijf schitteren!”
 6. “Moge je kerst zo spectaculair zijn als een vuurwerkshow op oudejaarsavond, vol kleur, energie en knallende herinneringen!”
 7. “Ik hoop dat je tijdens de kerstperiode zoveel liefde ontvangt als een puppy die zijn eerste kerstkous ontdekt. Moge warmte en genegenheid je omringen!”
 8. “Net zoals een sneeuwvlok uniek is, zo wens ik jou een kerst die even bijzonder is. Moge je dagen gevuld zijn met betovering en verwondering.”
 9. “Laat je kerst net zo onvergetelijk zijn als de melodie van je favoriete kerstlied, die in je hoofd blijft spelen lang nadat de feestdagen voorbij zijn. Zing luidkeels mee!”
 10. “Moge je kerst net zo smaakvol zijn als een perfect geroosterde marshmallow bij het kampvuur. Geniet van de warmte en de zoetheid van het seizoen!”
 11. “Ik wens je een kerst vol verbazingwekkende momenten, net zoals wanneer je ontdekt dat je favoriete kersttrui licht geeft. Laat je omringen door de gloed van geluk!”
 12. “Mag je kerst net zo avontuurlijk zijn als een spontane sneeuwballengevecht op een koude winterdag. Geniet van elke sneeuwvlok van opwinding en plezier!”
 13. “Ik hoop dat je kerst net zo inspirerend is als een kerstfilm die je tranen van geluk bezorgt en je hart doet smelten. Laat de magie van het seizoen je raken!”
 14. “Moge je kerst net zo bevredigend zijn als de eerste slok warme chocolademelk op een ijzige dag. Laat de zoetheid van het seizoen je hart verwarmen!”
 15. “Ik wens je een kerst vol verrassingen, net als het moment waarop je ontdekt dat je de kerstkoekjes hebt verstopt en je ze later terugvindt. Laat elke verrassing een glimlach op je gezicht toveren!”
 16. “Mag je kerst net zo magisch zijn als een fonkelende ster die je de weg wijst op een heldere winternacht. Laat de betovering van het seizoen je pad verlichten!”
 17. “Ik hoop dat je kerst net zo knus is als een avond bij de open haard, omringd door geliefden en de geur van dennen. Laat de warmte van het moment je hart vullen!”
 18. “Moge je kerst net zo grappig zijn als een kerstman die per ongeluk zijn baard verliest. Laat de lachsalvo’s weerklinken en de feestdagen met vreugde vullen!”
 19. “Ik wens je een kerst vol ontdekkingen, net als het moment waarop je de perfecte kerstboom vindt. Moge elke verrassing je dagen verlichten!”
 20. “Mag je kerst net zo betoverend zijn als een winters sprookje, vol wonderen en happy endings. Laat de magie van het seizoen je hart verwarmen en je dromen vervullen!”

Vond je het artikel dat te maken heeft met originele kerst teksten voor op kaartjes leuk en informatie? Heb je er iets aan gehad? Deel dit dan met anderen op sociale media, je blog of website. Een originele kerstwens toevoegen aan dit artikel? Stuur ons dan een e-mail naar info@tekst.nl.

4.6/5 - (36 stemmen)