Wanneer iemand het aardse ruilt voor de geestenwereld blijven nabestaanden met verdriet en gemis achter. De periode die volgt op het sterven van iemand die geliefd was is hard om te dragen en op zulke momenten wil je je steentje bijdragen. Een mooie tekst, uit medeleven en compassie, kan troost en sterkte bieden in de moeilijke tijd aan degenen die rouwen. Het is belangrijk om te tonen dat ook jij aan hen denkt en hen een hart onder de riem wilt steken.

Maak hieronder je keuze en bekijk de teksten:

Condoleance

* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz

Condoleance teksten voor op een condoleancekaart

Indien de inspiratie zoek is of je bent overmand door verdriet, kan het handig zijn om een gepaste en reeds geschreven condoleance tekst te gebruiken zoals onderstaande voorbeelden. Eigenlijk maakt het helemaal niet uit of je een dichter bent of een poëet, het belangrijkste is dat je aan degenen die achterbleven laat weten dat je hen niet vergeet. Een pakkende tekst die meer zegt dan alleen maar ‘gecondoleerd’ zal hartverwarmend zijn en dat is wat mensen die rouwen best kunnen gebruiken. Zeker wanneer je een condoleer de familie tekst nodig hebt voor een begrafenis.

Gecondoleerd

Bron: Greetz

Voorbeelden van condoleance teksten:

  • Als een geliefde een herinnering wordt, krijgen herinneringen een diepere betekenis. Veel sterkte met het verlies.
  • Veel sterkte bij dit verlies. Wij voelen met je mee en hopen dat je omringd wordt met mensen die jou door deze moeilijke periode helpen.
  • Afscheid nemen is één van de moeilijkste dingen die een mens moet doen. Ik zal er altijd voor je zijn indien je een schouder nodig hebt.
  • Wat voor ons afscheid nemen is, is een blijde hereniging in de geestenwereld. Jouw geliefde is niet echt weg, ooit zien jullie elkaar terug. Heel veel sterkte bij dit verlies.
  • Iemand waar je zo van houdt is slechts één gedachte van jou verwijderd, zolang de herinneringen blijven, leven ze verder in je hart.
  • De zon, de maan, de wind en de sterren zullen er altijd zijn om jou er aan te herinneren dat je geliefde uiteindelijk rust gevonden heeft.
Tekst condoleance

Bron: Greetz

Meer afscheid teksten voor een condoleance

De dood neemt het lichaam en God neemt de ziel. Onze gedachten bewaren de herinneringen en de liefde blijft branden in je hart. Maar het is het geloof dat weet dat jullie elkaar gaan weerzien.

Woorden schieten tekort op momenten als deze. Het leven is zo waardevol en de dood is slechts een dief. Maar de liefde die je voelt kan nooit gestolen worden, die blijft leven in je hart.

Ook al weet ik dat mijn woorden het leed niet kunnen verzachten dat je nu voelt, weet dat ik altijd naast je zal staan als je mij nodig hebt.

Mensen waar we van houden gaan nooit weg. Zij lopen naast je, onzichtbaar en in stilte. Altijd geliefd, altijd gemist maar ook altijd zo dichtbij.

Condoleancekaart

(Bron: Greetz.nl)

Meer teksten:

Medeleven betuigen aan de nabestaanden

Ken jij iemand die te maken heeft met een verlies, overlijden of slecht nieuws? Dan is het fijn om te laten weten dat je aan diegene denkt. Door jouw medeleven te betuigen, kun je iemand sterken tijdens deze moeilijke periode. Het kan nog best lastig zijn om op zulke momenten de juiste woorden te vinden. Hoe zeg of schrijf je een wens van medeleven precies en wat kun je voor een ander betekenen tijdens deze periode? In dit artikel lees je precies wat je kunt doen en hoe je je het beste kunt verwoorden.

Met oprechte deelneming

Wil je iemand een kaartje sturen nu diegene door een moeilijke periode gaat? Dan kun je natuurlijk niet zomaar een kaart kiezen. Vermijd natuurlijk felle prints en feestelijke zinnen. Een goede optie is om een kaart te kiezen met de tekst: “Met oprechte deelneming”. Deze kaarten worden gebruikt bij overlijden, maar kunnen ook voor andere lastige situaties een goede optie zijn. Je kunt jouw medeleven goed betuigen door een kaart te sturen met deze tekst. Zo weet de ontvanger(s) dat je aan hen denkt.

Een bos bloemen sturen of geven

Heftig nieuws of een nare periode, het is lastig om hier als buitenstaander goed mee om te gaan. Je wilt graag helpen, maar je kunt tijdens deze periodes vaak maar weinig doen. Een goede optie om toch jouw medeleven te tonen, is door een mooie bos bloemen te sturen. Kies voor ingetogen bloemen en gepaste kleuren. Veelal wordt wit gekozen bij situaties zoals overlijden of ziekte.

Wat kun je zeggen of schrijven?

Weet jij niet goed hoe je jouw medeleven moet verwoorden tijdens lastige situaties? Woordkeuze kan nog best wel een opgave zijn. Je wilt diegene natuurlijk een hart onder de riem steken, een persoonlijke tekst sturen, maar ook weer iets schrijven wat gepast is bij zo’n situatie. Kun je wel wat inspiratie gebruiken? Wij hebben enkele voorbeelden van medeleven betuigen op een rijtje gezet:

“Met oprechte deelneming.”

“Gecondoleerd met dit grote verlies.”

“We denken aan je tijdens deze moeilijk periode/ tijdens deze moeilijke dag.”

“Sterkte met dit verlies. Mocht je iets nodig hebben, je kunt altijd op ons rekenen.”

“Ik wens je veel sterkte en weet dat ik aan je denk.”

Rouwteksten of afscheid teksten zijn er in allerlei soorten en maten, bijvoorbeeld om iemand sterkte te wensen. Heb je zelf een passende condoleance tekst gevonden of bedacht welke je wilt delen met anderen? Stuur ons dan een e-mail naar condoleancetekst@tekst.nl. Tips en correcties kunnen hier ook naartoe gezonden worden.