Wanneer iemand het aardse ruilt voor de geestenwereld blijven nabestaanden met verdriet en gemis achter. De periode die volgt op het sterven van iemand die geliefd was is hard om te dragen en op zulke momenten wil je je steentje bijdragen. Een mooie tekst, uit medeleven en compassie, kan troost en sterkte bieden in de moeilijke tijd aan degenen die rouwen. Het is belangrijk om te tonen dat ook jij aan hen denkt en hen een hart onder de riem wilt steken.

Maak hieronder je keuze en bekijk de teksten:

Condoleance

* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz

Condoleance teksten voor op een condoleancekaart

Indien de inspiratie zoek is of je bent overmand door verdriet, kan het handig zijn om een gepaste en reeds geschreven tekst te gebruiken zoals onderstaande voorbeelden.

Eigenlijk maakt het helemaal niet uit of je een dichter bent of een poëet, het belangrijkste is dat je aan degenen die achterbleven laat weten dat je hen niet vergeet. Een pakkende tekst die meer zegt dan alleen maar ‘gecondoleerd’ zal hartverwarmend zijn en dat is wat mensen die rouwen best kunnen gebruiken.

Tekst condoleance

(Bron: Greetz.nl)

Voorbeelden van condoleance teksten:

  • Als een geliefde een herinnering wordt, krijgen herinneringen een diepere betekenis. Veel sterkte met het verlies.
  • Veel sterkte bij dit verlies. Wij voelen met je mee en hopen dat je omringd wordt met mensen die jou door deze moeilijke periode helpen.
  • Afscheid nemen is één van de moeilijkste dingen die een mens moet doen. Ik zal er altijd voor je zijn indien je een schouder nodig hebt.
  • Wat voor ons afscheid nemen is, is een blijde hereniging in de geestenwereld. Jouw geliefde is niet echt weg, ooit zien jullie elkaar terug. Heel veel sterkte bij dit verlies.
  • Iemand waar je zo van houdt is slechts één gedachte van jou verwijderd, zolang de herinneringen blijven, leven ze verder in je hart.
  • De zon, de maan, de wind en de sterren zullen er altijd zijn om jou er aan te herinneren dat je geliefde uiteindelijk rust gevonden heeft.

Meer afscheid teksten voor een condoleance

  • De dood neemt het lichaam en God neemt de ziel. Onze gedachten bewaren de herinneringen en de liefde blijft branden in je hart. Maar het is het geloof dat weet dat jullie elkaar gaan weerzien.
  • Woorden schieten tekort op momenten als deze. Het leven is zo waardevol en de dood is slechts een dief. Maar de liefde die je voelt kan nooit gestolen worden, die blijft leven in je hart.
  • Ook al weet ik dat mijn woorden het leed niet kunnen verzachten dat je nu voelt, weet dat ik altijd naast je zal staan als je mij nodig hebt.
  • Mensen waar we van houden gaan nooit weg. Zij lopen naast je, onzichtbaar en in stilte. Altijd geliefd, altijd gemist maar ook altijd zo dichtbij.
Condoleancekaart

(Bron: Greetz.nl)

Meer teksten:

Rouwteksten of afscheid teksten zijn er in allerlei soorten en maten, bijvoorbeeld om iemand sterkte te wensen. Heb je zelf een passende condoleance tekst gevonden of bedacht welke je wilt delen met anderen? Stuur ons dan een e-mail naar condoleancetekst@tekst.nl. Tips en correcties kunnen hier ook naartoe gezonden worden.

Tekst vinkje Last updated: maandag 25 mei 2020