Een grappige uitspraak kan in veel gevallen een sociale situatie bekrachtigen. Zo kan een grappige uitspraak er bijvoorbeeld voor zorgen dat een situatie wat minder ongemakkelijk wordt. Misschien ben je wel ergens op een verjaardag. Je kent daar niemand en komt dan tot de conclusie dat je een beetje bang bent. Als je dan een grappige uitspraak gaat vertellen, is de kans groot dat je het ijs kunt breken. Met grappige uitspraken zijn er veel mogelijkheden. Plaats een humoristische uitspraak bijvoorbeeld op een kaartje.

Maak hieronder je keuze en bekijk de teksten & kaartjes:* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz

Grappige uitspraken: vereisten

Een grappige uitspraak moet aan een aantal vereisten voldoen. Een van de belangrijkste vereisten is dat een grappige uitspraak nooit te lang moet zijn. Hoe langer een uitspraak is, hoe groter de kans dat de grap niet werkt. Zorg dus voor een catchy one-liner. Een grappige uitspraak kan op zichzelf staan, maar kan bovendien ook inspiratievol zijn. Het punt is namelijk dat humor een vorm is om de waarheid te vertellen. Humor ontstaat doordat we een situatie plots vanuit een ander oogpunt gaan bekijken.

Een grappige uitspraak kan daar dus aan bijdragen. Een grappige uitspraak kan bijvoorbeeld ook tegenstrijdig zijn. Bijvoorbeeld dat je gedroomd hebt dat je aan het slapen bent. Dit is een contradictie maar tegelijkertijd ook weer een waarheid. Dat is de kracht van een grappige uitspraak.

Grappige uitspraken

(Bron: Greetz.nl)

In welke situaties?

Een grappige uitspraak kan enerzijds functioneren om licht in de duisternis te brengen. Humor is het beste medicijn, wordt er wel eens gesteld. Een grappige uitspraak kan dus ook berusting bieden in een tragische situatie. Soms wagen mensen het zelfs om een grappige uitspraak in een rouwspeech te verwerken.

Dit klinkt misschien gek, maar soms werkt het juist heel goed. Vooral als het een grappige uitspraak van een persoon is die is overleden. Op die manier staat die persoon je altijd bij.

Grappige kaart

(Bron: Greetz.nl)

Maar een grappige uitspraak kan ook gewoon heel standaard zijn. Je kunt bijvoorbeeld een grappige uitspraak in een kaartje zetten. Dit kaartje geef je dan samen met een leuk cadeau aan een van je vrienden. Het is dan leuk dat die grappige uitspraak iets te maken heeft met dat cadeau. Dat maakt het extra leuk.

Grappig kaartje

Bron: Greetz

Grappige uitspraken, vakantie, zorg en mannen

Wanneer je op zoek bent naar enkele voorbeelden dan kan je hieronder enkele vinden. Een uitspraak over de zorg of vakantie toevoegen aan deze pagina? Stuur ons dan een e-mail naar uitspraken@tekst.nl zodat we deze toe kunnen voegen.

  • Als een man tot zijn navel in het water staat, gaat dat zijn verstand te boven
  • Ik maak me zorgen, elke dag bij het ziekenhuis.
  • Je moet je eens wat minder zorgen maken.
  • Zorgen in de zorg, moet ik me daar zorgen over maken?
  • Ik maak me zorgen om jou en nog vele anderen, ik werk in de zorg.
  • Mijn vrouw zegt dat ik nooit luister… tenminste ik denk dat ze dat gezegd heeft
  • Mannen, ene oor in, andere oor uit
I love you from my head to-my-toes

(Bron: Greetz)

Meer teksten:

Heb je een grappige uitspraak gevonden of bedacht welke je wilt delen met anderen? Stuur ons dan een e-mail naar info@tekst.nl.