Niet alles wat iemand overkomt is altijd iets heel leuks. Negatieve gebeurtenissen of zaken die iemand verdriet geven horen bij het leven en deze situaties komen dan ook dagelijks voor over heel de wereld. Mensen komen en gaan en aan alles komt een eind. Dit betekent dat iedereen ooit ten overlijden komt, maar toch zijn mensen erg verdrietig als er een persoon die ze lief hebben overlijdt. In dit geval is het beste wat je kunt doen de verdrietige persoon steunen en je medeleven aan hem of haar tonen met een medeleven tekst. Het is belangrijk om in dit soort situaties samen sterk te staan en je naasten te motiveren.

Maak hieronder je keuze en bekijk de teksten:

Sterkte

* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz

Medeleven tonen met een tekst

Je medeleven tonen aan iemand die door een zware fase gaat is niet altijd makkelijk. Soms wil je iemand helpen en steunen, maar weet je simpelweg niet hoe. Iets wat je sowieso altijd kunt doen is een kleinigheidje kopen, puur om te laten ziend dat je aan iemand denkt. Dit kan bijvoorbeeld een bloemetje zijn, of om het persoonlijker te maken de favoriete bloem van iemand met een lief en persoonlijk kaartje erbij.

Ook kun je het erg persoonlijk maken door een kaartje te kopen en hierin een tekst te schrijven waarin je aantoont medeleven te tonen. De optie voor het kopen van bijvoorbeeld chocolaatjes kan ook erg vriendelijk zijn.

Medeleven teksten

(Bron: Greetz.nl)

Steunen en helpen

Medeleven tonen is uiteraard niet enkel het kopen van kleinigheidjes. Ook het bieden van hulp is erg motiverend. Biedt een persoon bijvoorbeeld aan die avond hem of haar te helpen met koken en het opruimen van het huis. Steun hem of haar en laat zien dat je meeleeft. Wanneer deze persoon een verdrietig moment beleeft, toon dan aan dat je bij hem of haar bent. Praat erover indien de persoon er behoefte aan heeft, maar ook zo nu en dan voor afleiding zorgen is een goede optie.

Medeleven tekst

Bron: Greetz

Met oprecht medeleven

(Bron: Greetz)

Wanneer je op bezoek gaat bij mensen om hun sterkte te wensen, zorg dan dat ze hun hart bij je kunnen legen en dat je ze steunt. Wees goed en aardig, maar vooral begripvol en ook behulpzaam naar de personen in de zware tijd.