Veel mensen denken dat quotes en spreekwoorden hetzelfde zijn. Dit is echter een misvatting, want er is toch een verschil tussen quotes en spreekwoorden. Ook zijn er natuurlijk ook enkele overeenkomsten. De belangrijkste overeenkomst is dat quotes en spreekwoorden beiden inspirerend kunnen zijn. Een andere overeenkomst tussen quotes en spreekwoorden is dat ze beiden kort en krachtig zijn. Het zijn nooit lange teksten, maar ze moeten op een klein stuk papier kunnen. Bijvoorbeeld op een leuk kaartje, maar het kan bijvoorbeeld ook op een tegel passen. Daarom is het format van quotes en spreekwoorden ook altijd zeer klein. Bekijk hieronder een overzicht met informatie over Nederlandse quotes.

Maak hieronder je keuze en bekijk de teksten & kaartjes:* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz

Nederlandse quotes voor op een kaart

Er liggen echter ook verschillen tussen quotes en spreekwoorden. Als je behoefte hebt om iemand een kaartje te sturen, moet je wel rekening houden met dit onderscheid. Het eerste onderscheid is dat spreekwoorden meer algemeen van aard zijn. Het zijn teksten die lang bestaan en verschillende generaties hebben overleefd. Het punt van het spreekwoord is ook dat vaak niet te achterhalen is wie dit spreekwoord heeft bedacht. Dat is een beetje hetzelfde geval met moppen.

Quotes Nederlands

Quotes zijn meer persoonlijk en vaak ook wel toe te schrijven aan een bepaald persoon. Bovendien kun je zelf ook quotes bedenken en bij spreekwoorden ligt dat lastiger.

Bij quotes is het zo dat ze voornamelijk van schrijvers of bekende filosofen komen. Bovendien is er ook nog de mogelijkheid dat je zelf quotes kunt bedenken.

Nederlandse quote

Wanneer quotes geven?

Een quote is het leukst om te geven aan een naaste van je. Het voordeel van een quote is namelijk dat je deze een stuk persoonlijker kunt maken dan een spreekwoord.

Dit aangezien spreekwoorden dus algemeen van aard zijn en dit bij een quote niet het geval is. Een persoonlijke tint aan een quote geven kun je doen door een anekdote voor de geest te halen. Misschien heb je bijvoorbeeld een gênante situatie met iemand meegemaakt. Maar deze situatie was tegelijkertijd dan weer heel leuk.

Misschien zijn jullie bijvoorbeeld samen heel erg dronken geweest. In die situaties is het dan leuk om hieraan te refereren met een goede quote. Mocht je een toepasselijke quote hebben gevonden hebben, dan kun je deze bijvoorbeeld citeren. Maar wat je ook kunt doen: inspiratie halen uit andere quotes en dan daar je eigen draai aangeven. Dit zorgt ervoor dat een quote een persoonlijke touche krijgt.

Nederlandse quote

Bron: Greetz

Enkele Nederlandse zinnen:

  • Beter onvolmaakt en echt, dan gemaakt volmaakt.
  • Ik hou van je
  • Beter een goede buur dan een verre vriend.
  • Bier proeven is bier ruiken.
  • Blijf altijd positief

Meer:

 

Tel wat je hebt en niet wat je mist.

 

Goede tijden worden goede herinneringen. Slechte tijden worden goede lessen.

 

Calorieën dat zijn toch die beestjes die s ‘nachts je kleding kleiner maken?

 

Ik zal je niet zo afvallen, maar je moet wel wat meer gaan afvallen.

 

Eindelijk 50 jaar, krijg je een sigaar

 

Meer quotes:

Een mooie Nederlandse quote toevoegen aan deze pagina? Stuur ons dan een e-mail. Tips en correcties, laat ons dit weten.

Tekst vinkje Last updated: maandag 3 mei 2021