Humor kan veel kracht bieden in verschillende situaties. Humor en tragiek liggen nauw aan elkaar verwant. De filosoof Kierkegaard heeft dit ook wel eens de noodzakelijke contradictie genoemd. Zonder humor zou tragiek niet kunnen bestaan en zonder tragiek zou humor niet kunnen bestaan. Deze schijnbare tegenpolen zijn nauw aan elkaar verwant. Dit kan zich bijvoorbeeld manifesteren in het feit dat humor als medicijn tegen pijn wordt gebruikt. Dit zie je bijvoorbeeld terug in ziekenhuizen. Cliniclowns proberen mensen daar vrolijk te maken en daarin functioneert humor als medicijn.

Maak hieronder je keuze en bekijk de teksten & kaartjes:* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz

Het is dus een grove misvatting dat je enkel humoristische teksten zou kunnen gebruiken om kracht bij te zetten aan een alreeds humoristische situatie. Juist in meer tragische situaties functioneert humor veel sterker, omdat het daar broodnodig is. Je kunt bijvoorbeeld iemand een humoristische quote geven die iets naars heeft meegemaakt. Lees hieronder meer over grappige quotes.

Grappige quotes op een rij

Er zijn zeer veel soorten humoristische quotes. Een humoristische quote geven aan iemand is zeer leuk. Je hebt bijvoorbeeld hele droge quotes. Heb je een goede vriend die liefhebber is dan droge humor? Dan is het leuk om hem te voorzien van deze quote. Maar ook voor meer diepgaande humor zijn er wel quotes te vinden. Een diepgaande quote bevraagt bijvoorbeeld de stand van zaken in de maatschappij, terwijl het tegelijkertijd humoristisch is.

Dergelijke quotes zie je bijvoorbeeld veel terug in satirische strips. Humoristische quotes kun je op verschillende manieren aan je naasten geven. Je kunt het bijvoorbeeld op een leuk kaartje te schrijven.

Grappige quotes

Ook kun je het op een leuk cadeau zetten. Wat ook veel mensen doen is het op een tegeltje zetten. Het is wel belangrijk om de quote een beetje persoonlijk te maken. Een persoonlijke quote geeft toch iets meer waarde dan een reeds voorgeschreven quote. Probeer daar dan ook altijd zoveel aandacht aan te besteden. De kans is dan aanzienlijk groter dat men die quote gaat onthouden en bewaren.

Wanneer humoristische quotes geven?

Humoristische quotes kun je dus geven in tragische situaties, zoals al even werd vermeld in dit artikel. Bijvoorbeeld als iemand zijn been gebroken heeft, kun je een grap over steppen maken. Dit is natuurlijk ook wel een beetje afhankelijk van de humor van degene. Hier liggen nog veel nuances is. Natuurlijk past een humoristische quote ook gewoon bij een humoristische situatie. Misschien heeft iemand een vrijgezellenfeest gehad die helemaal uit de hand liep. In die quote kun je daar dan aan refereren.

Quote grappig

Enkele grappige spreuken

 • Schat, weet jij waar de mosterd staat?
 • Als je gaat trouwen dan krijg je geen schoonmoeder erbij maar een trouw-ma.
 • Trouwens, is dat verleden tijd van trouwen?
 • ‘T heftig, maar deze jongen is al veftig.
 • Bier drinken doen we elke dag, lekker drinken is goed voor je.
 • Het bier bij de buren is altijd koeler.
 • Only god can judge me.
 • What a Year.
 • No-one can ever say it’s true.
 • Love is in the air
 • I love you
Funny quote

(Bron: Greetz)

Grappige kaart

Bron: Greetz

Meer quotes:

Heb je een mooie en / of grappige quote welke je wilt delen met anderen? Laat ons dit dan weten door een bericht te sturen. Veel plezier met het uitzoeken van een humoristische tekst.