Beterschap en sterkte wensen bij operatie

Permalink

Het kan iedereen overkomen dat je ineens uit het niets een operatie moet begaan. In dit geval is een ding dat je in ieder geval heel erg nodig hebt motivatie. De steun van je naasten ontvangen is een van de belangrijkste dingen in een zware tijd zoals bij een operatie. Het is daarom belangrijk om iemand die een operatie begaat of is begaan op mooie wijze sterkte te wensen en voor zover mogelijk te helpen. Sterkte wensen kan echter op verschillende manieren. Misschien verschilt de manier waarop je een persoon sterkte wilt wensen ook wel per operatie, want uiteraard zijn er ook talloze soorten operaties. In dit artikel lees je meer over hoe je iemand kunt steunen en zo goed mogelijk van sterkte wensen kunt voorzien na of voor een operatie.

Maak hieronder je keuze en bekijk de teksten:

Sterkte

* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz

Sterkte wensen en beterschap wensen bij of na een operatie

Help met de dingen die nodig zijn

Iemand die een operatie is begaan kan in de meeste gevallen bepaalde dingen niet meer zelf doen. De mate waarin deze persoon daar last van heeft varieert enorm. De ene persoon kan enkel even een paar dagen niet meer sporten, terwijl de ander maanden niet kan lopen of bijna niet kan bewegen.

Iemand helpen na een operatie kan dan ook door de dingen die hij of zij even tijdelijk niet kan doen over te nemen. Kook bijvoorbeeld wat lekkers voor de patiënt of voorzie hem of haar van hulp bij een korte wandeling. Zorg uiteraard wel altijd dat je de gezondheid niet forceert en geen risico’s neemt.

Beterschap operatie

(Bron: Greetz.nl)

Motiverend en persoonlijk sterkte wensen

Naast hulp dat eigenlijk echt nodig is, is het ook belangrijk dat je deze persoon op motiverende en zo persoonlijk mogelijke wijze sterkte wenst. Een bloemetje is bijvoorbeeld leuk, maar je kunt het nog veel liever en persoonlijker maken door er een brief bij te schrijven met persoonlijke teksten. Ook kun je bijvoorbeeld chocolaatjes met foto’s op de verpakking bestellen. Koop wat kleins voor hem of haar, maar iets waarvan het gebaar groot is. Dit is in de meeste gevallen nog veel belangrijker dan iemand iets duurs geven.

Laat de persoon op een aardige manier zien dat je klaar staat voor hem of haar, de eventueel lastige taken wilt overnemen en hem of haar daadwerkelijk wilt motiveren en helpen. Wat je ook kunt doen is een leuke serie of film opzetten die behoort tot de favorieten van deze persoon. Probeer hem of haar dus ook af te leiden. Steeds aan de operatie denken is ook niet goed.

Beterschapskaart operatie

Bron: Greetz

Medeleven, sterkte teksten of beterschap wensen toevoegen? Stuur ons dan een e-mail.

Rate this post