Een goede vriendschap is een van de belangrijkste waardes van een gelukkig bestaan. Een persoon zonder vrienden zal in de regel minder gelukkig zijn. Sommige mensen hechten wel waarde aan alleen zijn, maar in principe is toch elk mens een sociaal dier. Het is dan ook belangrijk om goede vriendschap te onderhouden. Een goede vriendschap is overigens ook best schaars. Het is lastig om mensen te vinden waarmee je voor altijd in het leven klikt. In dit artikel lees je meer over vriendschap quotes.

Maak hieronder je keuze en bekijk de teksten & kaartjes:* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz

Vriendschap quotes – Grappig, verjaardag, korte en meer

Een dergelijke vriendschap onderhouden is dan ook van zeer groot belang. Sommige mensen stellen zelfs dat een goede vriendschap nog waardevoller is dan familie. Enerzijds valt daar natuurlijk wel wat van te zeggen. Het is namelijk zo dat je familie niet zelf uitkiest, maar opgelegd krijgt. Vrienden kies je echter zelf uit, dus daarbij is de kans dan ook groter dat je er een sterke connectie mee opbouwt.

Vriendschap quotes

Vriendschap citaten: tips

Aangezien je veel belang hecht aan vriendschap, is het dan ook leuke om enkele citaten daarover te hebben. Het voordeel van citaten over vriendschap is dat je daardoor altijd de kracht ervan inziet. Enerzijds kun je die citaten ergens in je huis ophangen. Bijvoorbeeld een leuke of een mooie tekst als: “Zonder vriendschap zijn we helemaal nergens op deze wereld”.

Vriendschap quote

Bron: Greetz

Maar het kan natuurlijk ook iets humoristischer. Je kunt er heel veel kanten mee op! Naast deze citaten ergens in huis neerzetten, is het natuurlijk ook leuk als je vriendschapscitaten / vriendschapsgedichten naar je beste vrienden stuurt. Dit is een ideale manier om de vriendschap nog eens extra kracht bij te zetten. Je kunt de citaten bijvoorbeeld op een tegeltje zitten, maar er is ook de mogelijkheid om er een leuk kaartje bij te voegen.

Quote over vriendschap

In welke situaties?

In welke situaties is het nu aan te raden om een leuk vriendschapskaartje te sturen? Natuurlijk kun je dan denken aan de typische gelegenheden. Wanneer je beste vriend bijvoorbeeld zijn diploma heeft gehaald. Of wanneer hij of zij natuurlijk jarig is. Maar wat extra origineel is, is om gewoon uit het niets zoiets te sturen.

Dit is namelijk een stuk minder geforceerd en dat geeft aan dat je hem of haar altijd in je hart hebt zitten. Niet alleen bij speciale gelegenheden, maar altijd. Dit kan extra kracht aan de vriendschap geven. De kans is dan ook groot dat je iets terugkrijgt van je goede vriend. Karma kan dan in je voordeel werken en dat is niet mis!

Enkele mooie vriendschap spreuken:

Echte vrienden zijn als kalvertjes vier, moeilijk te vinden, maar gelukkig om te hebben.

Jij bent mijn  beste vriend(in).

Soms moet je eens wat investeren in je vriendschap met anderen.

Beter een beste vriend dan een goede buur.

Echte vrienden heb je niet voor even, echte vrienden heb je je hele leven.

Omdat jij mijn maatje bent

(Bron: Greetz.nl)

Vriendschap tekst kaart

Bron: Greetz

Ik denk aan je

Bron: Greetz

Meer quotes: