Ondergaat een van je naasten een zware periode? In die gevallen is het altijd belangrijk om hem of haar een hart onder de riem te steken. Mensen hechten er namelijk veel waarde aan als ze weten dat anderen aan hun denken. Dit is algemeen bekend en daarom is het bijvoorbeeld ook leuk om een kaartje aan iemand te geven. Maar veel mensen vragen zich af wat ze dan precies op een kaartje moeten zetten. Wat maakt een kaartje succesvol? In veel gevallen ligt dat natuurlijk volledig aan jezelf. De een vindt het bijvoorbeeld leuk om een kaartje te geven met een sterkte tekst. De andere heeft een persoonlijke boodschap. Bekijk in dit artikel meer over spreuken over het leven.

Maak hieronder je keuze en bekijk de teksten & kaartjes:* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz

Enkele spreuken over het leven

Naast het feit dat je mensen een kaartje kunt sturen met spreuken erop, is het bijvoorbeeld ook leuk om spreuken in huis te hangen. Veel mensen hangen bijvoorbeeld spreuken in de wc. Dit is een leuke plek, omdat je dan zeker weet dat ze gelezen worden. Ook kun je bijvoorbeeld spreuken aan de muur hangen.

In de winkel kun je veel verschillende spreuken kopen op een tegeltje. Maar je kunt natuurlijk ook een poster kopen met leuke spreuken over het leven erop. Er zijn veel mogelijkheden.

Spreuken over het leven

Vereisten van een goede spreuk

Een goede spreuk moet aan een aantal vereisten voldoen. Ben je van plan om een kaartje aan iemand te geven met een goede spreuk? Zorg er dan voor dat dat kaartje precies bij de situatie past. Als iemand bijvoorbeeld iets ernstigs heeft meegemaakt, kun je ervoor kiezen om een inspirerende quote te geven. Een quote die die persoon kracht geeft.

Je kunt daarbij denken aan de fameuze quote die hoogstwaarschijnlijk aan Nietzsche wordt toegeschreven als de bedenker: “Wat je niet doodt, maakt je sterker.” Deze quote is heel inspiratievol om meerdere redenen.

Aan de ene kant verwijst het namelijk naar iets wat die persoon heeft meegemaakt. Daarnaast is het bovendien een steuntje in de rug die je aan iemand geeft. Het zegt namelijk dat alles in het leven kan gebeuren, maar uiteindelijk kom je er altijd sterker uit. Het is een voorbeeld van een leuke spreuk, maar uiteraard zijn er nog veel meer voorbeelden te bedenken.

Spreuk over het leven

Andere spreuken voor in huis

Ook voor in huis kun je leuke spreuken aan de muur hangen. Bijvoorbeeld een spreuk die benadrukt hoe mooi het leven is. Soms vergeten we namelijk hoe waardevol het bestaan is en hoe gezegend we mogen zijn met onze gezondheid. Een dergelijke spreuk in huis hangen geeft dan veel kracht. Het laat je inzien hoe mooi het leven is.

Natuurlijk kun je ook voor een meer humoristische uitspraak gaan. Het ligt er ook maar net aan wat voor soort karakter je hebt. Goede plekken om de spreuken op te hangen zijn niet alleen de wc, maar ook in de keuken, woonkamer of slaapkamer. Het is vooral belangrijk dat je regelmatig langs de spreuk loopt en hem in je achterhoofd houdt.

Spreuk over het leven

Bron: Greetz

Voorbeelden van levensspreuken:
  • Tel wat je hebt en niet wat je mist.
  • Het leven is als tekenen zonder gum.
  • Het leven is net als zeilen. Ook met tegenwind kun je vooruit gaan.
  • Met stenen bouwt men een huis, met liefde een thuis.
  • Alles wat je maar kunt bedenken is echt.
  • Verander je wonden in wijsheid.
  • Geloof dat je iets kunt en je bent halfweg.

Never give up

Meer teksten:

Zelf een mooie spreuk over het leven toevoegen aan dit artikel? Stuur ons dan een e-mail naar spreuken@tekst.nl. Tips en correcties kunnen ook per e-mail toegezonden worden.

Tekst vinkje Last updated: maandag 3 mei 2021