Een echt mooie quote heeft alles in zich; een bepaalde diepzinnigheid en gelaagdheid waardoor je er een tijd over na blijft denken en zo de achterliggende betekenis goed op je in laat werken. Ook is er een poëtisch aspect waardoor je ernaar blijft kijken, dit is namelijk wat de quote zo mooi maakt. Ben je op zoek naar mooie quotes, bijvoorbeeld die inspirerend zijn? Bekijk hier een overzicht met quotes die mooi zouden kunnen zijn.

Maak hieronder je keuze en bekijk de teksten & kaartjes:* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz

Mooie quotes voor op een kaart

Een simpele quote die mensen raakt, kan ze tot enorme actie aanzetten en zelfs grote omwentelingen veroorzaken. Denk aan het “I have a dream” van dr. Martin Luther King jr. Tegenwoordig zie je veel quotes voorbij komen op social media, vooral Instagram lijkt er vol mee te staan.

Al bladerend door je tijdlijn krijg je zo al gauw een flinke dosis mooie wijsheden binnen. Wel zijn deze quotes over het algemeen in het Engels opgesteld. Wij hebben hier een drietal inspirerende quotes in het Nederlands voor je verzameld.

Mooie quotes

  • “Wacht niet op bijzondere momenten, maak de gewone momenten bijzonder”

Wat zo mooi is aan deze quote, is dat het je laat nadenken over je gedrag. Waarom willen we altijd beter, groter en bijzonderder? Geniet van de kleine dingen in het leven en maak die bijzonder. Misschien voelen we ons dan ook wat minder opgejaagd.

  • “Verdriet toelaten is ook een vorm van sterk zijn”

Deze mooie quote stelt ter discussie hoe we ‘sterk zijn’ definiëren. Veel mensen hebben het gevoel dat ze altijd moeten blijven doorgaan en dat we ons groot moeten houden. Maar eigenlijk is het juist heel krachtig wanneer je je kwetsbaar durft op te stellen en klein durft te zijn.

Een mooie quote

En nog een mooie quote:

“De kwaliteit van je gedachten bepalen de kwaliteit van je leven”

De achterliggende gedachte van deze quote is dat je de kwaliteit van je leven zelf in de hand hebt door de manier waarop je tegen dingen aan kijkt. Zie je altijd moeilijkheden en denk je vaak negatief over jezelf en of anderen dan is het een stuk ingewikkelder om gelukkig te zijn dan wanneer je er bij voorbeeld van uitgaat dat mensen het beste met je voorhebben.

Deze drie quotes zijn een heel klein topje van de ijsberg aan inspirerende teksten die je op het internet kunt vinden, die leuk zouden kunnen zijn voor op een kaartje. Ze kunnen je in allerlei situaties helpen. Wanneer je het moeilijk hebt, een zetje in de rug kunt gebruiken of naar wat bezieling op zoek bent.

Vind je een tekst die jou aanspreekt en tot goede daden aanzet? Maak er je openingsscherm van op je telefoon of computer en laat de tekst je dagelijks inspireren.

You only live once, so live a good life!

Tekst quote mooi

Mooie quote

Bron: Greetz

Meer quotes: