Engelse quotes hebben een aantal voordelen als je ze vergelijkt met Nederlandse quotes. Het grootste voordeel van een Engelse quote is dat het aanbod groter is. Aangezien er veel meer in het Engels is geschreven dan in het Nederlands, is het natuurlijk logisch dat er meer Engelse quotes zijn waar je uit kunt kiezen. Dit zorgt er automatisch ook voor dat de kwaliteit van de Engelse teksten een stuk hoger is dan van Nederlandse quotes. Om die reden worden veel Engelse quotes ook vertaald naar het Nederlands. Dit heeft dan weer als nadeel dat de vertaling de quote teniet kan doen. In dit artikel lees je meer over de Engelse quotes.

Maak hieronder je keuze en bekijk de teksten & kaartjes:* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz

Er zijn immers veel typische Engelse uitdrukkingen die niet vertaald kunnen worden naar het Nederlands. Althans, niet op een goede manier. En je wilt natuurlijk niet iemand een kaartje geven met een zeer gebrekkige quote. Daarom is het soms leuk om iemand een Engelse quote te geven, ook al wonen we in Nederland.

Engelse quotes

Wat voor een Engelse quote?

Quotes zijn iets anders dan spreekwoorden. Veel mensen willen deze twee nog wel eens door de war halen. Quotes zijn over het algemeen persoonlijker dan spreekwoorden. Bovendien zijn spreekwoorden in de regel ook veel ouder dan de gemiddelde quotes. Spreekwoorden overleven namelijk verschillende generaties en zijn toepasselijk in meerdere culturen.

Met een quote wordt er in de regel echter meer op de huidige tijd gereflecteerd en meestal is wel duidelijk wie de bedenker van de quote is. Dit zijn dus twee belangrijke verschillen.

Een quote kun je zelf ook bedenken. Hiervoor kun je inspiratie opdoen door andere quotes te lezen, maar je kunt natuurlijk ook inspiratie opdoen uit je eigen leven. Een Engelse tekst zet men vaak op een kaartje of op een leuke tegel. Deze geef je bij een bijzondere gelegenheid aan iemand. Maar wat voor soort gelegenheden lenen zich voor Engelse quotes?

Quote English

Wanneer Engelse quotes?

Spreekt iemand die je kent heel goed Engels? In die situaties kan het dan verstandig zijn om hem of haar te voorzien van een Engelse quote. Engelse quotes zijn lekker ‘catchy’ en worden in de regel ook beter onthouden. Maar ook wanneer iemand niet heel goed Engels spreekt, is het leuk om hem of haar te voorzien van een Engelse quote.

Maar het is dan wel belangrijk om een beetje op de complexiteit te letten. Een eenvoudige quote volstaat dan meestal, aangezien het anders te ingewikkeld wordt. Je kunt een Engelse quote voorzien van een mooi kaartje.

Enkele voorbeelden van Engelse spreuken:

  • Happy New Year (meer Engelse nieuwjaarswensen)
  • Happy Birthday
  • Our friendship is forever
  • I hope you’ll celebrate with a smile!
  • Get well soon
  • Sorry for your loss
  • May every glowing candle turn into a wish that will come true. Congratulations
  • Love is in the air

Een grappige kaart:

Engelse grappige kaart

Bron: Greetz

Meer quotes:

Zelf een Engelse quote toevoegen aan dit artikel, een correctie doorgeven of een opmerking plaatsen? Stuur ons dan een e-mail. Nuttig artikel? Delen stellen we enorm op prijs.

Tekst vinkje Last updated: vrijdag 26 februari 2021